Vissza az archivumba

2015


Meghívó
25 éves a Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete
A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete 2015. december 15-én (kedden) ünnepi közgyűlést tart, melyre szeretettel hívja és várja a kedves tagtársakat!

Helyszín: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Könyvtár Rendezvény terem (II. emelet)
Győr, Baross Gábor u. 4.
Program
 • 9.45-10.00 Regisztráció
 • 10.00-10.05 Köszöntőt mond dr. Sándor Viktória az egyesület elnöke.
  Elnöki visszatekintések az egyesületi életéről
 • 10.05-10.20 Dr. Szabó Imréné elnök (1998-2006)
 • 10.20-10.35 Szabó Judit elnök (2006-2014)
 • 10.35-10.50 Dr. Sándor Viktória elnök (2014-)
 • 10.50-11.00 Szünet
 • 11.00-11.30 Hangraforgó együttes ünnepi műsora
 • 11.30 – tól Kötetlen beszélgetés és meglepetés a résztvevők számára!
 • A részvételi szándékot kérjük előre jelezni 2015. december 7-ig Mennyei Várszegi Judit titkárnál tel.: +3620/9353-529; mennyei76@t-online.hu és Polczer Adél vezetőségi tagnál a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárában, elérhetőség: tel.: 96/515-676 olvasószolgálat; padel@gyorikonyvtar.hu
  Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

  Győr, 2015. december 1.

  dr. Sándor Viktória - elnök
  Mennyei Várszegi Judit - titkár  Kedves Kollégák,
  A Családfakutatás a XXI. században címmel meghirdetett szakmai nap előadásainak vázlatai az alábbiakban elérhetők:

  Családfánk – forrásaink – helyismereti információszolgáltatás. | 2. rész Kégli Ferenc könyvtáros bibliográfus, OSZK nyugalmazott osztályvezető (ppt)

  A családtörténeti kutatások lehetőségei a megyei levéltárban. Források, segédletek, perspektívák. Dancsecz Mónika igazgató, MNL Győr-Moson-Sopron Megye Győri Levéltára (ppt)

  A családkutatás lehetőségei az egyházi levéltárakban. Nemes Gábor, Győri Egyházmegyei Levéltár (ppt)

  Egy falusi, a Magdics-Lesi család történeti kutatásának módszertani tapasztalatai - korreferátum. Magdics Erika könyvtáros, Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Középiskolája (ppt)

  dr. Sándor Viktória - elnök


  Kedves Tagtársak!

  A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete őszi szakmai kirándulást szervez Budapestre, az Országgyűlési Könyvtárba 2015. október 13-án (kedden).
  Indulás autóbusszal reggel 7.45 órakor, vidéki buszmegálló, a vasúti aluljáró kijáratánál lévő (Eszperantó utcai) Tesco busz indulási helyéről.
  A tervezett program:
  10-14 óráig látogatás az Országgyűlési Könyvtárban, a Parlament valamint az Országgyűlési Múzeum megtekintése – részletes program egyeztetés alatt az OGYK munkatársával.
  (Az Országgyűlési Múzeum megtekintésével kapcsolatban még nem biztos, hogy ingyenesen tudjuk megnézni azt, tájékoztatásul a csoportos felnőtt jegy ára 750,- Ft/fő.)
  Fontos, a Parlament épületébe való bejutáshoz szükséges a név és a személyi igazolvány szám leadása, ezért a jelentkezéskor ezt is megadni szíveskedjetek!
  15-17 óráig Csontváry géniusza: a magányos cédrus – Csontváry Kosztka Tivadar életmű kiállításának megtekintése a budai várban a Honvéd Főparancsnokság épületében. A kiállítást előzetes információk szerint kb. 1,5 órás időtartam alatt lehet megnézni, mivel tárlatvezetést is kértünk, mely esetében a csoport maximális létszáma 25 fő lehet, elképzelhető, hogy két csoportban tudjuk megnézni a kiállítást, így időbeli csúszás lehetséges.
  A kiállítás csak belépőjeggyel tekinthető meg, a belépőjegyárak:
  Normál felnőtt jegyár – 3200,- Ft
  Nyugdíjas (62-70 éves korig) – 2400,- Ft
  Nyugdíjas (70 éves kor felett) – 2000,- Ft
  Csoportos kedvezmény igénybe vehető 15 fő felett.
  Bővebb információk: http://csontvary-kiallitas.hu/
  Aki a kiállítást nem szeretné megnézni, kérjük jelentkezéskor jelezze, hogy a biztos létszámot előre tudjuk.
  17.30 órakor indulás vissza Győrbe.
  Részvételi díj:
  Egyesületi tagoknak: 1.500,- Ft,
  Nem egyesületi tagoknak: 2.500,- Ft.
  A kirándulást minimum 30 fő jelentkezése esetén szervezzük meg. Az előzetes érdeklődésre való tekintettel a jelentkezéseket sorrendben tudjuk elfogadni, mivel a buszon meglévő helyek behatárolják a résztvevők létszámát.
  A jelentkezés határideje: 2015. október 6. (kedd)
  A jelentkezéseket várja Mennyeiné Várszegi Judit, elérhetőség: tel.: +3620/9353-529; mennyei76@t-online.hu és Polczer Adél a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárában, elérhetőség: tel.: 96/515-676 olvasószolgálat; padel@gyorikonyvtar.hu
  Győr, 2015. szeptember 28.

  Üdvözlettel: a szervezők


  A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete tisztelettel meghívja Önt és munkatársait Családfakutatás a XXI. században címmel 2015. október 6-án (kedden) megrendezésre kerülő szakmai napjára.

  Helyszín: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Könyvtár Olvasóterem
  Győr, Baross Gábor u. 4.

  Program:
  9.15-9.30 Regisztráció
  9.30-10.20 Családfánk – forrásaink – helyismereti információszolgáltatás. Kégli Ferenc könyvtáros bibliográfus, OSZK nyugalmazott osztályvezető
  10.20-10.50 A családtörténeti kutatások lehetőségei a megyei levéltárban.
  Források, segédletek, perspektívák. Dancsecz Mónika igazgató, MNL Győr-Moson-Sopron Megye Győri Levéltára
  10.50-11.10 Kávészünet
  11.10-11.40 A családkutatás lehetőségei az egyházi levéltárakban.
  Nemes Gábor, Győri Egyházmegyei Levéltár
  11.40-11.55 Egy falusi, a Magdics-Lesi család történeti kutatásának módszertani tapasztalatai - korreferátum. Magdics Erika könyvtáros, Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Középiskolája
  Moderátor: Dr. Horváth József igazgatóhelyettes, Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér
  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

  Győr, 2015. szeptember 28.

  dr. Sándor Viktória - elnök
  Mennyei Várszegi Judit - titkár


  3000 km az iskolai könyvtárak és az olvasás ügyének szolgálatában

  Kiss László a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum könyvtárosa, egyben nagy biciklista is. Elhatározta, hogy elkerekezik a Fekete-tengertől az Északi-tengerig, Konstanzától Amsterdamig, az IASL (Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Egyesülete) Maastrichtban rendezendő éves konferenciájára! A kemény sportteljesítményt kampányának céljainak rendelte alá:
  - fel akarja hívni a figyelmet az iskolai könyvtárak és az olvasás fontosságára a fiatalok nevelésében,
  - szeretné megerősíteni a könyvtárak és a könyvtárosok közötti kapcsolatot,
  - az emberek rokonszenvét felkelteni az iskolai könyvtárak ügye iránt,
  - be szeretné bizonyítani, hogy az olvasás nem csak elvarázsol, de segíti céljaink megvalósítását.

  A kampány blogja: http://olvassunkeuropaban.blogspot.ro/

  A Könyvtárostanárok Egyesülete szervezéssel és fogadással nyújtott segítséget Lacinak magyarországi útjának megvalósulásában. 2015. június 16-án késő délután Budapesten, az M0-ás híd budai hídfőjétől közösen tekertünk be a budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumba, ahol a kollégák már várták a csapatot. A baráti beszélgetésen az eddig megtett útról hallhattunk ízes beszámolót, megható fogadásokról, örömökről, gondokról, szakmai elkötelezettségről. Laci ismertette célkitűzéseit, átadta a jelenlévőknek a kampány logójának matricáját. Ezután került sor a könyvtáros útlevélbe való beírásra, bepecsételésre, majd a KTE ajándékának, üzenetének átadására, melyet Laci visz el az IASL vezetőségének. Megkaptuk a Temesvári Könyvtár könyvajándékát és a Budai Nagy Antal Gimnázium könyvtára is küldött könyvet Győrbe, a könyvstaféta keretében. Budafokon csakis Törley pezsgővel koccinthattunk és ihattunk áldomást az út sikerére! Fotók a budapesti fogadásról.
  A győri fogadásra is nagy lelkesedéssel készültek diákok- tanárok-közéleti emberek egyaránt. A Győri Krúdy Gyula Középiskola 9. I osztályos tanulói már két nappal a fogadás előtt – idegenforgalmi gyakorlatuk részeként -, feladatokat kaptak, melyet 4X3 fős csapatokban oldottak meg:
  A feladatok:
  - ismerkedés a programmal – szóbeli tájékoztatás és a honlap – http://olvassunkeuropaban.blogspot.ro/
  (Ki az a Kiss László, hol dolgozik? Mi a célja?)
  - ötletbörze: hogyan lehetne a győri kerékpáros programot megvalósítani?
  - kerékpáros útvonal tervezése
  - programajánló, nevezetességek bemutatása
  - szállás és ellátás megoldása
  - támogatók keresése
  - sajtó és reklám, szórólapozás
  - Krúdy Könyvtár Facebookos oldalára információk, hírek elhelyezése
  - verskeresés, idézetek keresése
  - szerepjáték, játékok, mozgásos tevékenységek
  - vendégfogadás megszervezése, teremberendezés, plakáttervezés
  - fényképezés megszervezése
  - az ünnepélyes fogadás forgatókönyvének elkészítése – kit hívnának meg?

  Az előkészítő munka jó példa arra, milyen pedagógiai lépések vezethetnek a sikeres programhoz, hogyan vonhatjuk be a diákokat a megvalósításba, hogyan válhatnak aktív alakítójává és résztvevőivé egy programnak.
  2015. június 17-én a város határától diákok és könyvtárosok közösen kerékpároztak be az iskolába Kiss Lászlóval. A megérkezés után Laci bemutatkozott, megható élménybeszámolót tartott eddigi útjáról, céljairól, életéről. Ezt követően ünnepélyes keretek között fogadta a bicajos vándort az iskola igazgatója, az önkormányzat és a megyei könyvtár képviselője, valamint a lelkes megjelentek. Az eseményen részt vettek a sajtó képviselői, tudósítás jelent meg a helyi lapban és riportot készített a győri TV. A győri TV riportja.

  Az ünnepélyes fogadáson Nagy Attila intézményvezető bepecsételt "könyvtáros útlevelébe", könyvstaféta keretében Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő átadta Győr ajándékát a következő város, Pozsony számára. Végül, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár képviselője, dr. Horváth József igazgató helyettes köszöntötte Kiss Lászlót. A program része volt egy vers közös felolvasása, ezután lufikat eresztettek szélnek a résztvevők, melyekhez a kampány céljait és az olvasással kapcsolatos idézeteket kötöztek a diákok. A programot támogatja Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete, a Könyvtárostanárok Egyesülete, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér, a Party Guru (Győr, Interspar Center). A sportosan induló program sportosan is ért véget: a győri belvárosba kerekezett a csapat, majd a Városháza tornyát látogatták meg.
  Fotók a győri programról

  Kiss László másnap Pozsony felé vette az irányt, elhagyta Magyarországot, de az útját lehet követni naponta.

  Hajrá Kiss Laci, hajrá iskolai könyvtárak és az olvasás ügye!
  Reméljük, sikeresen célba érsz, és kampányod is eléri céljait!

  Magdics Erika
  Szakmári Klára
  könyvtárostanárok
  Kedves Tagtársak!
  A Győri Krúdy Gyula Középiskola felkérést kapott a Könyvtárostanárok Egyesületétől, hogy az "Olvassunk együtt Európában" kerékpáros kampányhoz csatlakozzon, koordinálja a szervezést. Az akció célja:
  - Felhívni a figyelmet az iskolai könyvtárak fontosságára a fiatalok nevelésében.
  - Megerősíteni a könyvtárak és könyvtárosok közötti kapcsolatokat.
  - Nyomást gyakorolni a Román Kormányra, hogy létesítse újra az I. C. Petrescu Nemzeti Pedagógiai Könyvtárat, melyet nemrég számoltak fel, és amelynek a könyvtáros és pedagógusképzésben rendkívül fontos szerepe van.

  A kerékpáros útvonal 7 országon keresztül halad, a Fekete-tengertől az Atlanti –óceánig, Constancától Amsterdamig. A hatalmas távot Kiss László romániai magyar könyvtáros teljesíti városról városra. Blogjában pontosan lehet tájékozódni az útvonalról, céljairól. http://olvassunkeuropaban.blogspot.ro/ A kolléga 2015. június 1-jén indul és június 22-én éri el célját, majd Maastrichtban részt vesz az Iskolai Könyvtárosok Nemzetközi Konferenciáján.
  Minden nagyobb városban csatlakoznak hozzá vállalkozó diákok, könyvtárosok és közös programot szerveznek a média bevonásával. Magyarországon Csongrádon, Budapesten és Győrben fogadják őt. Győrbe 2015. június 17-én, szerdán 16 óra körül érkezik. Kérünk benneteket, hogy aki csatlakozni szeretne a program bármely részéhez, jelezze Magdics Erikának, a következő email címre: magdicserika0@gmail.com vagy telefonon 96/511-285.

  A győri program:
  - Diákokkal, könyvtárosokkal együtt fogadjuk Kiss Lászlót a város határánál. (A Bőny felől jövő úton, a jobb oldalon levő AVIA benzinkútnál - Nemzeti Közlekedésfelügyelet - , a körforgalom előtt.) Ezután kerékpárral elkísérjük a Győri Krúdy Középiskolához.(Örkény u. 8-10.)
  - Találkozót szervezünk könyvtárosokkal, diákokkal az iskola könyvtárában.
  - Sajtófogadás: 17 órakor. Résztvevők: Blazovicsné Varga Marianna, a KLIK Győri Tankerületének igazgatónője, a Városháza egy képviselője, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér egy képviselője, Nagy Attila intézményvezető. - Program: iskolai pecsétet helyezünk el "útlevelében". A könyvstaféta keretében könyvcsomagot kapunk és adunk a következő város (Pozsony) számára. Közös versolvasást szervezünk. Lufikat engedünk fel, melyekhez hozzákötözünk olvasással kapcsolatos idézeteket, a kampány üzenetét megfogalmazó szöveget.
  - Kb. 18 órakor kerékpárral bekísérjük Győr belvárosába, ahol egy városházi toronylátogatásra kerül sor.

  A program fővédnöke a KLIK Győri Tankerületének igazgatónője, Blazovicsné Varga Marianna.
  A programot támogatja Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete, a Könyvtárostanárok Egyesülete, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér, a Parti Guru (Győr, Intersparcenter).
  Győr, 2015. június 3.

  Tagtársi üdvözlettel:
  dr. Sándor Viktória - elnök s.k.
  Mennyeiné Várszegi Judit - titkár s.k.

  Kedves Tagtársak!

  A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete 2015. május 19-én (kedd) 9 órakor tartja beszámoló közgyűlését a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárának (Győr, Baross G. u. 4.) olvasótermében.
  A közgyűlés napirendje:
  1.) Beszámoló a Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete 2014. évi tevékenységéről – előadó: dr. Sándor Viktória, az egyesület elnöke
  2.) Az Ellenőrző Bizottság beszámolója – előadó: Berente Erika, az EB elnöke
  3.) Hozzászólások, szavazás a beszámolóról
  4.) Az egyesület alapszabályának módosítása - előterjesztő: dr. Sándor Viktória, az egyesület elnöke
  5.) Határozathozatal – szavazás a az alapszabályról
  A közgyűlés akkor határozatképes, ha azon a tagok legalább 50 %-a + 1 fő jelen van.
  Ha a közgyűlés nem határozatképes, azt 2015. május 19-re, 9.30 órai kezdettel ismételten összehívom, és felhívom figyelmedet, hogy az ismételten összehívott közgyűlés az ezen meghívóban ismertetett napirendek tekintetében a megjelentek számától függetlenül határozatképes.
  SZÜNET
  Szakmai program: Az iskolai közösségi szolgálat
  11:00-11:30 Közösségi szolgálat szervezése a köznevelési intézmények szemszögéből
  előadó: Mosolits Lászlóné intézményfejlesztési referens, Győri Pedagógiai Oktatási Központ

  11:30-12:00 Közösségi szolgálat szervezése a fogadó szervezetek szemszögéből
  előadó: Bodi Judit képzési referens, Győri Pedagógiai Oktatási Központ

  12:00-12:15 korreferátum: Tolnai Gáborné osztályvezető, Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér

  12:10-12:30 korreferátum: Szabó Lívia könyvtárvezető, Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakközépiskola és Szakiskola

  Minden tagtársunkat szeretettel hívunk és várunk!

  Győr, 2015. május 10.

  Az elnökség nevében üdvözlettel:
  dr. Sándor Viktória s.k.,- elnök

  Kedves Kollégák,

  Megjelent az MKE és az IKSZ „Az év fiatal könyvtárosa-díj” pályázati felhívása, ezúton szeretnénk felhívni a 35 évnél fiatalabb kollégák figyelmét erre a lehetőségre, a részletes kiírás itt olvasható.
  A díjról, a korábbi díjazottakról és munkáikról az alábbi honlapon lehet tájékozódni: http://mke.info.hu/tevekenysege/palyazatok/az-ev-fiatal-konyvtarosa/

  Üdvözlettel:

  dr. Sándor Viktória elnök  Kedves Kolléga!

  A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete könyvtárlátogatással egybekötött 5 napos autóbuszos kirándulást szervez Horvátországba, az Isztriai-félsziget nevezetességeinek megtekintésére.
  A programban szerepel Lepoglava, Opatija, Rijeka, Trsat vára, a Krk-sziget: Omisalj és Krk, Pula, Rovinj, és Porec meglátogatása.
  Szakmai programként a rijekai könyvtárat néznénk meg.

  Az utazás időpontja: 2015. augusztus 23-27. Indulás Győrből.

  Részvételi díj: 62 000.- Ft; KKKE tagoknak 60 000,- Ft.
  (Szállás, félpanziós ellátás, autóbusz költség, idegenvezetés)
  Belépők: kb. 300 HRK (az autóbuszon fogjuk beszedni)
  Jelentkezési határidő: 2015. április 30.
  Előleg befizetése: 2015. május 15.
  Előleg: 30 000.- Ft.
  A teljes részvételi díj befizetésének határideje: 2015. június 30.
  Számlaszám: Duna Takarékszövetkezet 58600283-11095275
  A Gál-Busz Utazási Irodában EUB csoportos biztosítást kötünk, melynek díja 450.- Ft/fő/nap. Aki egyénileg szeretne biztosítást kötni kérjük, jelezze!
  Amennyiben május 15-ig nem lesz legalább 40 jelentkező, úgy le kell, hogy mondjuk az utat.
  A szállás Kraljevicán, az Uvala Scott 2*-os szállodában lesz, svédasztalos félpanziós ellátással. A szobák kétágyasak, egyszerűen berendezettek, fürdőszobásak (zuhanyzó+WC). A szálloda közvetlenül a tengerparton, egy emelkedőn, zöldövezetben, a Krk-szigetre vezető híd közelében, egy öbölben található, jó kiindulópontja a kirándulásoknak. Az Interneten elérhetők a szálloda külső és belső képei.

  A jelentkezést várja Mennyeiné Várszegi Judit, elérhetőség: tel.: +3620/9353-529; mennyei76@t-online.hu és Polczer Adél a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárában, elérhetőség: tel.: 96/515-676 olvasószolgálat; padel@gyorikonyvtar.hu .

  Győr, 2015. április 8.

  Üdvözlettel: a szervezők  Kedves Tagtársunk!

  Az április 28-i Komárom – Tata – Majk – Mór kirándulásra még lehet jelentkezni április 10-ig. A részletes programot ismét mellékeljük.
  A többnapos kirándulást idén Horvátországba szervezzük 2015. augusztus 23-tól 27-ig. A programot és a tudnivalókat mellékeljük.
  AZ MKE kártyaérvényesítők megérkeztek, átvehetők Polczer Adélnál és Mennyeiné Juditnál. Időpontok: Központi Könyvtár: nyitva tartási időben, Kisfaludy Könyvtár: ápr.14. 8-12-ig, ápr. 16. 8-12 óráig.
  Az új tagkártyák még nem készültek el, erre még várniuk kell az új MKE tagoknak.

  Az április 23-26 között megrendezésre kerülő 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra idén is igényelhetők ingyenes belépők. Aki szeretne a programokon részt venni, Mennyeiné Juditnak jelezze április 15-ig. a Magyar Könyvtárosok Egyesülete szervezésében megvalósuló könyvfesztiváli programokról bővebben tájékozódhatunk a következő címeken: mke.info.hu ; www.konyvfesztival.com .

  A MKE 47.Vándorgyűlését Szolnokon rendezik meg 2015. július 16-18. között. A vándorgyűlésen a részvételt az egyesületünk idén is támogatja. Csak azokat az egyesületi tagokat tudjuk támogatni, akik a kedvezményes jelentkezési időszak lejárta előtt jelzik részvételi szándékukat. A vándorgyűlésről bővebben: www.vandorgyules.vfmk.hu

  A jelentkezéseket várja Mennyeiné Várszegi Judit, elérhetőség: tel.: +3620/9353-529; mennyei76@t-online.hu és Polczer Adél a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárában, elérhetőség: tel.: 96/515-676 olvasószolgálat; padel@gyorikonyvtar.hu .

  Győr, 2015. április 8.

  Tagtársi üdvözlettel:

  dr. Sándor Viktória - elnök
  Mennyeiné Várszegi Judit - titkár  Kedves Kolléga!

  A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete szakmai kirándulást szervez Győr - Komárom - Tata - Oroszlány - Mór - Győr útvonalon.

  Időpontja: 2015. április 28. (kedd)

  Indulás autóbusszal reggel 8 órakor, vidéki buszmegálló, a vasúti aluljáró kijáratánál lévő (Eszperantó utcai) Tesco busz indulási helyéről.

  A tervezett program:
  8.00 - Indulás Győrből Komáromba.
  9.00 - 11.00 A monostori erőd megtekintése vezetéssel.
  Bővebben: http://www.erod.hu/erodrendszer/monostori-erod
  (kedvezményes belépő: 1.250,-Ft/fő)
  11.00 - Indulás Tatára.
  12.00 - 13.00 Kisvonatos városnézés Tatán
  (a vonatozás ára kedvezményesen: 800,-Ft/fő)
  13.00 - 14.00 Szabadprogram Tatán - ebéd egyénileg.
  14.00 - Indulás Majkra.
  14.30 - 15.30 Az Oroszlány-majkpusztai Kamalduli remeteség megtekintése vezetéssel. Bővebben: http://nemzetimuemlek.hu/index.php/epulet/majk/
  16.00 - 17.00 Látogatás Mórra, a 250 éves barokk Lamberg-kastélyban működő Radó Antal Városi Könyvtárba.
  Bővebben: http://lambergkastely.hu/rado-antal-konyvtar/index
  17.00 - 18.45 Látogatás a móri Bozóky Pincészet és Bormúzeumba borkóstolással. Bővebben: http://www.bozoky-pinceszet.hu
  (részvételi díj: 1.000,-Ft/fő).
  18.45 - Indulás Győrbe.
  19.45 - 20.00 Várható érkezés Győrbe.

  A majki Kamalduli remeteség megtekintése csak azoknak ingyenes, akik MKE igazolvánnyal rendelkeznek, akinek nincs, annak a következő belépőket kell még fizetni: Csoportos jegy 800,- Ft/fő, nyugdíjas csoport 500,- Ft/fő.

  Fontos, hogy akinek van MKE igazolványa hozza magával!

  Részvételi díj:
  Egyesületi tagoknak: 1.500,-Ft,
  Nem egyesületi tagoknak: 2.500,-Ft.

  A kirándulást minimum 30 fő jelentkezése esetén szervezzük meg.

  A jelentkezés határideje: 2015. április 10. (péntek)

  A jelentkezést várja Mennyeiné Várszegi Judit, elérhetőség: tel.: +3620/9353-529; mennyei76@t-online.hu és Polczer Adél a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárában, elérhetőség: tel.: 96/515-676 olvasószolgálat; padel@gyorikonyvtar.hu .
  Győr, 2015. március 30.
  Üdvözlettel: a szervezők


  Kedves Tagtársak!
  A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete és a Könyvtárostanárok Egyesülete szervezésében Kortárs Gyermekirodalmi Workshopot tartunk, amely akkreditált képzés is egyben. A részvevőknek a Könyvtárostanárok Egyesülete erről kérésre, igazolást állít ki. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot és az akkreditált képzésről szóló igazolás kérését kérjük, jelezzétek a következő email címre: magdicserika0@gmail.com
  2015. március 10-ig.

  Időpont: 2015. március 17.

  Helyszín: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtár klubja (Győr, Herman Ottó u. 22.)

  A tervezett program:

  9.00- 10.30 Előadó: Fodor Zsuzsa, a Kaméleon Könyvközösség ügyvezetője
  Téma:
  • Az olvasóvá nevelés
  • A Kaméleon Könyvközösség bemutatása
  weboldaluk: http://www.rainbowkatalogus.hu/wp/?page_id=2
  • Papírszínházi bemutató

  10.30 - 11.15 Ismerkedés a bemutatott könyvekkel

  11.15-11.30 Szünet

  11.30 - 13.00 Előadó: Kovács Zsanett, a Móra Kiadó képviselője

  Téma: A Móra Kiadó bemutatkozása

  13.00 - 13.40 szünet

  13.40 - 14.40 Dóka Péter szerző bemutatkozása. A szerző gyermekkönyvei a Móra Kiadónál jelentek meg. A szerzőről és műveiről az alábbi helyeken lehet tájékozódni:
  http://dokapeter.blogspot.hu/ , http://www.mora.hu/alkoto/doka-peter

  14.40 - 15.00 Kérdések az előadókhoz, esetleges további együttműködések elindítása

  A programra szeretettel várunk minden könyvtáros kollégát!

  A programot támogatja a Kaméleon Könyvközösség, a Móra Könyvkiadó és a Könyvtárostanárok Egyesülete.

  Győr, 2015. február 20.

  Tagtársi üdvözlettel:
  Mennyeiné Várszegi Judit - titkár s.k.
  dr. Sándor Viktória - elnök s.k.
  © 2005-2022 Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete, Győr