Gyászhír


Mély megrendüléssel értesültünk arról, hogy életének 76. évében váratlan hirtelenséggel elhunyt Dr. SZABÓ IMRÉNÉ KATI egyesületünk korábbi elnöke, nyugalmazott könyvtárigazgató-helyettes.
Kati pályafutásáról, több évtizedes áldozatos tevékenységéről Dr. Horváth József emlékezik meg a Győri Szalon oldalán.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

2019.12.10.

Meghívó


A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete évzáró rendezvényére 2019. december 10-én (kedden) 10 órára.
Helyszín:
Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Könyvtára rendezvényterme (Győr, Baross G. u. 4.)

PROGRAM
 • A Camera csoport tagjainak - Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és a Győri SZC Krúdy Gyula Középiskolája diákjai - Karácsonyi üdvözlet - c. műsora
 • Zenei kísérő: Hajnóczky Mónika, kórusvezető: dr. Vántusné Gaál Zsófia

 • A Kisalföldi Könyvtáros-díj átadása

 • Kb. 11.30 Madách 2.0 - Válogatás a Madách-gyűjtemény anyagából című kiállítás megtekintése a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium Lloyd épületében, II. emelet (Győr, Széchenyi tér 8-9.), aki szeretné megnézni a kiállítást kérjük jelezze Polczer Adél titkárnál legkésőbb 2019. december 6-ig, elérhetőségei: tel: 96/516-676; e-mail: padel@gyorikonyvtar.hu.


 • A rendezvényünkre minden tagtársunkat szeretettel hívunk és várunk!
  2019.12.02.

  Felhívás a Kisalföldi Könyvtáros-díj jelölésére


  A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete 2019. évben harmadik alkalommal szeretné egy helyi könyvtáros kolléga munkáját "Kisalföldi Könyvtáros-díjjal" elismerni.
  Az elismerésre jelölhető olyan kiemelkedő munkát végző könyvtári dolgozó vagy nyugdíjas kolléga, aki
 • pályája során folyamatosan kiváló szakmai teljesítményt nyújtott,
 • emberi, illetve munkatársi vagy vezetői magatartása példamutató,
 • munkaköri feladatainak magas színvonalú ellátása során a könyvtár használóit szolgálva, valamint a munkahelyi közössége érdekeit szem előtt tartva jár el,
 • munkája során életpályájával kifejezte elkötelezettségét a könyvtárosi élethivatás mellett
 • aktív éveiben Győr-Moson-Sopron megyében dolgozott/dolgozik legalább öt évet
 • a Kisalföldi Könyvtárak és Könyvtárosok Egyesületének tagja vagy korábban legalább 10 évig tagja volt.

 • Jelöltet állíthat:
 • könyvtár, közművelődési intézmény, köznevelési intézmény vagy oktatási szervezet vezetője (vagy vezető-helyettese) vagy civil szervezet vezetője (vezető-helyettese) vagy
 • az egyesület bármely tagja.

 • Az elismerésre való jelölést írásban a mellékelt Felterjesztési űrlapon lehet megtenni, a javaslatnak tartalmaznia kell a jelölt személyi adatait, a javaslatot megalapozó szakmai munka, tevékenység, szakmai életút bemutatását, méltatását (max. 6000 karakter).
  A jelöléseket 2019. október 15-ig várjuk e-mail-ben a kisalfoldi.konyvtaros@gmail.com címre vagy postán a Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete címére (9021 Győr, Baross G. u. 4.)
  A díjat 5 fős testület fogja odaítélni, melynek tagjait a díjra nem lehet jelölni. A testület tagjait az egyesület közgyűlése választotta meg, valamint a vezetőség delegálta, a tagok:
  Berente Erika
  Figula Anikó
  Gyurics Zoltánné
  Magdics Erika
  Ormosi Anikó
  A díj ünnepélyes átadására decemberben kerül sor.
  Minden tagtársunkat szeretettel hívunk és várunk!
  2019.09.19.

  Meghívó


  A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete 2019. április 2-án (kedden) 9 órakor tartja beszámoló közgyűlését a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Könyvtárának Rendezvénytermében (Győr, Baross G. út 4.).

  A közgyűlés javasolt napirendje:
  1.) Beszámoló a Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete 2018. évi tevékenységéről - előadó: dr. Sándor Viktória, az egyesület elnöke
  2.) Az Ellenőrző Bizottság beszámolója
  3.) Hozzászólások, szavazás a beszámolóról.
  4.) A Kisalföld Könyvtáros-díjat elbíráló testület 3 tagjának megválasztása
  5.) Egyéb kérdések.

  A közgyűlés akkor határozatképes, ha azon a leadható szavazatok több mint felét képviselő szavazásra jogosult részt vesz.
  Ha a közgyűlés nem határozatképes, azt 2019. április 2-ra, 9.30 órai kezdettel ismételten összehívom, és felhívom a figyelmet, hogy az ismételten összehívott közgyűlés az ezen meghívóban ismertetett napirendek tekintetében a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

  SZÜNET

  Szakmai program:
  Tartalomszolgáltatás kreatívan - online tartalmak népszerűsítése

  10:30-11:10 Kattints rá! – az online tartalomszolgáltatás marketingje - előadó: Kóródy Judit, Magyar Telekom Infotéka
  11:15-11:55 Tartalomszolgáltatás a Parlament könyvtárában - előadó: Dr. Tóth Éva, Országgyűlési Könyvtár

  Minden tagtársunkat szeretettel hívunk és várunk!
  2019.03.20.

  "Felvidéki tájakon"


  A tervezett 3 napos program:

  1. nap: Győr - Körmöcbánya - Besztercebánya - Poprád

  2. nap: Poprád - Magas-Tátra: Csorba-tó, Ótátrafüred, Tátralomnic - Poprád

  3. nap: Poprád - Lőcse - Szepesváralja - Győr

  Időpont: 2019. május 30. - június 1. (csütörtök-szombat, 3 nap / 2 éj, szállás: Poprádon)

  Részvételi díj: (min. 35 fő esetén): 45.000,- Ft/fő, egyesületi tagjainknak 2000 forint támogatást biztosítunk, így tagok számára a részvételi díj 43.000,- Ft.

  A részvételi díj tartalmazza: a közlekedés költségét, szállást félpanzióval (reggeli és vacsora), idegenforgalmi adót, a kísérő idegenvezető díját.

  A részvételi díj nem tartalmazza: a biztosítást (565,- Ft/fő/nap) és a belépődíjakat (kb. 25-30,- EUR/fő)
  Jelentkezési határidő: április 2. (kedd) jelentkezéseket ezen az űrlapon keresztül várjuk.

  Lehetőséget biztosítunk részletfizetésre: április 15-ig 20 ezer forint, május 10-ig a fennmaradó összeg 23 vagy 25 ezer forint. A részvételi díjat Polczer Adélnál vagy Szabó Juditnál lehet befizetni a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Olvasószolgálati Osztályán (tel.: 96/516-676, 96/328-022).

  Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!
  2019.03.20.

  Tagdíjfizetéssel kapcsolatos információk


  Az egyesület vezetősége megtartotta első értekezletét 2019. január 22-én. A vezetőség tagjai maguk közül Polczer Adélt választották meg az egyesület titkárának. A vezetőség kialakította az ezévi programok tervezetét és a tagdíjak befizetésének rendjéről is döntött.
  A KKKE tagdíj összege: aktív dolgozóknak 3000,- Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak, gyeden, gyesen lévőknek 1000,- Ft, aki MKE tag is szeretne lenni, további 1000,- Ft-ot kell fizetnie. Az új tagkártya előállítási díja: 500,- Ft. Az MKE további szekcióba történő regisztrációt és tagdíjfizetést a tagok önállóan intézik. A Könyvtárostanárok Egyesületének tagjai, ha először a KTE-nek fizetnek tagdíjat, a KKKE tagdíja 1500,- Ft.
  A tagdíjak befizetésének határideje: 2019. február 20.
  A tagdíjak teljesítése történhet átutalással a Duna Takarék Bank Zrt.-ben vezetett számlára, számlaszám: 58600283-11095275, kérjük a közlemény rovatba feltüntetni „KKKE tagdíj”, csoportos átutalás esetén kérjük feltüntetni a személyek nevét, és a személyekhez tartozó összegeket is.
  Aki személyesen szeretné befizetni a tagdíjat 2019. február 13-án, szerdán 9-12 óra között megteheti a Kisfaludy Könyvtár 2. emeletén Polczer Adélnál, ha nem alkalmas a fenti időpont, akkor előzetes egyeztetés alapján lehet a tagdíjat befizetni a fizetési határidő megtartásával.
  A befizetéssel vagy a tagdíj összegének kiszámításával kapcsolatban probléma adódna, kérjük, jelezzék Polczer Adél titkárnál vagy dr. Sándor Viktória elnöknél.
  Kérjük a tagtársakat, hogy akinek az adataiban változás történt, azt jelezze padel@gyorikonyvtar.hu vagy a viki.sandor@gmail.com e-mail címek valamelyikére. A tagnyilvántartáshoz, a tagdíjfizetéshez szükséges nyomtatványok letölthetők az egyesület honlapjáról, a https://kkke.gyorikonyvtar.hu címről.
  Programjainkra szeretettel várunk minden érdeklődőt!
  2019.01.27.
  © 2005-2022 Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete, Győr